donderdag 10 juni 2010

begin van de reis

SAARBURG.

Eindelijk ben ik eraan begonnen!

Aan m'n reis natuurlijk, maar ook aan deze blog, wat me meer zweet en tranen kost,...alhoewel (zie later). Als volkomen computer-nerd is het sturen van berichten, mailtjes, foto's e.d. naar het thuisfront geen sinecure maar ik ga het toch proberen. Door de hulp van mijn schoonbroer Ludo is deze blog tot stand gekomen en dankzij een spoedcursus van hem hoop ik het er toch goed vanaf te brengen. Fingers cross and thanks Ludo.

Reisverslag van maandag 31 mei t/m woensdag 9 juni

Maandag 31 mei: 1e dag= Tessenderlo-As.

's Morgens om 10 waren ze er allen. De maten die enkele dagen mee gingen fietsen: Theyske, Jo, Wim en Hans alsook enkele symphatisanten die ons uit kwamen wuiven waaronder ons Ann, Noella, Anneke, Marino, Jeroen, Lizy, Maria, Roger,... . Van iedereen kreeg ik 3 dikke smakkerds en eens stevig vastpakken; het was namelijk ook nog mijn verjaardag!

Luttele tellen voor het vertrek was daar ook een zekere mr. Aldelhof die wat foto's kwam nemen voor een verslagske in het Boerenbelang. Den Hans of z'n ma had dat blijkbaar geregeld. In het begin dacht ik nog, allez moet dit nu echt maar achteraf ben je er toch content mee en vond ik het "wel gaaf".

Het weer was goed. De benen waren goed. De stemming zat er goed in. Onderweg nog op enkele plekken goeiedag gaan zeggen en in het fietscafe van de Paalse Plas kregen we een 1e pintje van m'n vroegere baas. Een tussenstop bij tante Lena en Babka en tot bij de Lu gereden.

Tante Lena, Babka (Oekraïens voor grootmoeder) en mezelf.

Babka wordt dit jaar...99!!!


De Lu had voor spek en eieren gezorgd,verse koffie en wa pinten en het smaakte, amai! Ne goeie gast de Vrijs, had ook al geweldig goed geholpen bij de fuif van enkele weken geleden. (Langs deze kant ook nog snel bedankje aan Kris, Ludo, Heleen, Sara, Jo, Loes, Ann, Martine, Dirk, Rani, Jarne, Hans, Marijs, Ulrich, Hans, Gunther, Boonske, Thierry, Wim, Jo, Karel, Bea, Patrick, Kim, Inne, Roel, Herald, Swa,..., allez iedereen bedankt voor het komen).


goed gewerkt Vrijske.

De rit was aangenaam. Ne keer of 5 gestopt om wa te consumeren, wa zeveren onder elkaar, sterke Wim, verassend sportieve Patrick, Hans die het goed doe, Jo op z'n dooie gemak volgend.

Rond een uur of 5 in As aangekomen en onze slaapplek gekeurd. Die nacht gingen we in een gerestaureerde treinwagon, gebouwd in 1953 in het voormalige Oost-Duitsland, slapen. Eens is iets anders he!

== 1e dag = 62 km gefietst. = 3 h 30 min in het zadel. ===== PIECE OF A CAKE ====== 17,5 km./u gem.

's Avonds was er nog heel wa volk afgekomen om een pintje te drinken. Familie,vrienden, enkele maten van het werk. Ik denk dat we nog gepintelierd hebben tot een uur of 1...2? Kortom ik vond het heel gezellig en een beetje poëtischer...een hart onder de riem voor mij. Thanks guys. Hier enkele sfeerfoto's:





Sfeer in overvloed




Goeie nacht

Dinsdag 01 juni: 2e dag = As-'s Gravenvoeren.

Vroeg opgestaan en het ontbijt was in onze trant...nl. met bubbels! Zelf waren we blijkbaar opnieuw fit genoeg om er stevig tegenaan te gaan.



Ondanks enkele ongemakken, zeer gat van iemand, hartritmestoringen bij een ander hebben we er die dag een tamelijk vlotte rit van gemaakt langs het ongeevenaard limburgs fietsroutenetwerk via de Maas tot in de voerstreek.





De rit was vlak en in de voerstreek kregen we de eerste bergskes voorgeschoteld. Alleen de Wim en Jo hebben het tot helemaal boven gehaald. tegen een uur of 7 aangekomen in de jeugdherberg.

== 2e dag = 80 km gefietst. = 4 h 40 min in het zadel. === TE DOEN, VRIJ PITTIG OP HET LAATST === = 18,2 km./u gem.. = Totaal na 2 dagen: 142 km.

Afscheid genomen van 3 van m'n maten. Ann van Wim kwam hem en Jo halen en de Willems zorgde ervoor dat Theyske terug thuisgeraakte. Ik vond het super dat ze erbij waren voor een een paar dagen. Ik weet dat zij het ook tof vonden. We kwamen goed overeen, fijn geamuseerd, ge smeed een band op die fiets, goei kerels die mannen!



De volgende 4 dagen zal Hans me nog alleen vergezellen.


Woensdag 02 juni : 3e dag : 's Gravenvoeren- Schleiden (Eifel).

Omschrijving van de voerstreek = heuvelachtig landschap met heel wat kuitenbijters, een holle weg en een stuk bos steil omhoog, pittige groene hellingen langs schilderachtige dorpen.


Amai, Hans en ik wisten het direct deze morgen. We waren nog maar een paar honderd meter ver en we moesten al afstappen. We geraakten gewoon niet boven "op" de fiets. Zo zou het die dag een keer of 10 gebeuren dat we ons "naast" de fietsen naar boven werkten. Zweten, kortademigheid, dorst,...

Het traject dat we die dag volgden langs het Eifelgebergte was niet van de poes. Wat eten en drinken onderweg, heel dikwijls stoppen om te rusten, elkaar oppeppen, geen kracht in benen en lijf, genieten van het landschap, fotookes trekken?? Ho maar.

AFZIEN, DAT WAS ALLES.

Zimmer frei gevonden in Schleiden (in feite 20 km van ons einddoel die dag), 's avonds een beetje bekomen en lekker gegeten bij de Griek.

== 3e dag = 72 km afgehaspeld. Veel ervan naast het zadel. ====EEN ENIGSZINS VEELEISENDE FIETS-= 13,8 km./u gem. BELEVENIS. JA, WATTE!!! ===== Totaal na 3 dagen = 214 km.


Donderdag 03 juni : 4e dag : Schleiden- Ulmen (Eifel-Moezel).

Platte band bij den Hans 's morgens. Geen moed en kunde bij ons beiden om dit euvel te verhelpen en op zoek gegaan naar fietsenwinkel. Lichte paniek bij ons want blijkbaar was het hier vandaag een feestdag en waren alle " Geschäften geschlossen heute ". Band dan maar opgepompt in " Tankstelle ". Die dag nog ne keer of 3 opnieuw bij opgepompt en voortgesukkeld.

Zie hierboven, we waren nog maar een paar honderd meter ver en we....

Zelfde rampscenario die dag, nog meer afzien, willen opgeven, uitgeput, brandende zon, dorst, keimoe, bergop-bergaf, wij haten bergen,.... DIT HEET DAN GELUKKIG ZIJN.

Zimmer frei in Ulmen. Moe maar voldaan! Moe; ja. Voldaan; nog nie e bikke.

==4e dag = 79 km afgezien. = 5 h 50 min op of naast het zadel. = 14,3 km./u gem. = Totaal na 4 dagen = 293 km.





Vrijdag 04 juni : 5e dag : Ulmen- Neuwagen Dhrom (Moezel).

's Morgens nieuwe moed gevonden en in dalende lijn (tot 14 % naar beneden) naar de Moezel op af. Die dag ging het fietsen tamelijk, maar het blijft duwen-stoempen-afzien-dood gaan-en weer ... doorgaan!

Hans en ik komen goed overeen, ne gast die zich dood wil rijden om een ander een plezier te doen, ge komt ze niet alle dagen tegen zo'n mannen.

CHAPEAU HANS.

Hotelleke gevonden aan de oever van de Moezel. Geradbraakt, maar toch. er schijnt ergens licht aan de tunnel!

== 5e dag = 103 km gefietst. = 6 h 10 min op de fiets. = 16,8 km./u gem. = Totaal na 5 dagen = 396 km.


Zaterdag 05 juni : 6e dag : Neuwagen Dhrom- Trier (Moezel).

Ondanks Hans' verjaardag hebben we er stevig de beuk ingezet en op een kleine 3 uur 55 km afgehaspeld. Een pittig half ritje naar Trier.

Het was best emotioneel toen we in Trier aankwamen. Vocht in de ogen, elkaar eens goed vastgenomen,dikke dikke proficiat aan Hans voor zijn doorzettingsvermogen, zijn moed, zijn opofferingen, zijn ingesteldheid, zijn vriendschap,enz.,enz.,enz,...

Bart, Lisa en Alex kwamen een uur later aan en na een goede wasbeurt eventjes Trier bezocht.


Terug in het hotel wachtte er nog een kleine verassing. Thierry en Marc waren met hun moto's naar Trier gevlamd om me het Boerenbelang te overhandigen. SUPER JONGENS, DERGELIJKE KOERIERDIENST, Thanks.

Een paar pinten gedronken, wat gebabbeld, mijn petekind en lisa wat geknuffeld.

Thierry en Marc vertrokken weer, 's avonds met Bart en Hans in Trier uitgeweest en met Bart een... stevige discussie.

That's life! No regrets.

== 6e dag = 55 km gefietst. =3 uur op de fiets. = 18.3 km./u gem. = Totaal na 6 dagen = 451 km.


Zondag 06 juni :7e dag - Trier.

RUSTDAG

's Middags naar jeugdherberg gegaan en afscheid genomen van Bart - Alex - Lisa - en...Hans.

Was natuurlijk een beetje teneergeslagen, maar ja. Ik zal m'n weg wel vinden, dat is de kracht van een avonturier.

EN HANS, MERCI HE MOAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maandag 07 juni : 8e dag : Trier- Saarbrücken.

Vandaag voor het eerst alleen op de fiets. Kwam me eigenlijk goed uit want kon nu eindelijk is eens goed doorduwen. Grapje bulckaen.

Nee echt, voelde me goed, goei benen, heel mooi traject langs de Saar, altijd vlak, wind vanachter. Wilde eerst maar een kilometer of 50 ä 60 doen maar het ging vlot en 's avonds in Saarbrücken toegekomen na 122 km op m'n computerke.

Nie slecht e Flipper.


== 8e dag = 122 km gefietst. = 6h 45 min op de fiets. = 18,1 km./u gem. = Totaal na 8 dagen = 573 km


Dinsdag 08 juni :9e dag : Saarbrücken.

De wereld ligt open, m'n gat ook. Apotheker geweest. Laatste onderbroek vuil. Wassalon geweest.

Iets aan blog willen doen. Internetcafe geweest. (kan er mij is iemand zeggen hoe ik dat capke op de e kan krijgen).

20 km rondgetoerd. Totaal km na vandaag = 595.


Woensdag 09 juni : 10e dag : Saarbrücken.

Extra rustdag. Quote:

Eigenlijk is er geen beter leven dan dit.

Weinig baart me zorgen.

Er is geen werk.

Geen verplichting.

Er is alleen maar... vrijheid.

Laat mij maar onderweg zijn.

Groetjes aan ieder, later meer....

9 opmerkingen:

  1. zowel bij ^ als bij ¨ eerst het hoedje of de trema typen en dan de letter e.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hier thuis zeggen ze : het is een wonder dat Marc nog leef :)

    Alé nog veel succes !!


    Sara x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Grapje he !! :P

    maar nog veel Succes !!!


    Sara

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Marc, je vertrek is alvast geslaagd en je ziet er al snel wat scherper uit met een mooie blos. Fijne ervaringen onderweg. Groeten, Dirk en Carole

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Marc,

    Zo te lezen valt dat wel mee het leven op een fiets. Met ups en downs maar dat hoort er bij he. Om een beetje jaloers te zijn. Maar onze toer komt nog hoop ik...Hier in Hasselt gebeurt natuurlijk niet zo erg veel. Buiten de gewone dag dagelijkse dingen. Zoals 14 dagen tandpijn waar ik bijna van verlost ben. Golan en Isha hebben examens en dat vinden ze ook niet zo leuk. Morgen naar de stembus en ik weet nog steeds niet wie mijn stem gaat krijgen. Zal er nog eens over slapen.Ga jij ook ergens stemmen of laat je dit aan iemand anders over? Blijkbaar lukt het fotograferen goed. En het is natuurlijk plezant voor de thuisblijvers dat we ook een beetje de reis kunnen meemaken. Ondertussen ben je alweer een stukje verder van Tessenderlo. Geniet er van en tot gauw via je blog. Bea

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hoi,teske,
    eindelijk ook eens tijd gevonden om uwen blog te bezoeken,ge doet da nie slecht voor nen computernerd.Zo te zien valt alles toch een beetje in zijne plooi en ga je er stilletjesaan wa meer van genieten.De verkiezingen zijn inmiddels achter de rug met als grote winnaars Di Rupo en De Wever,maar de Groentjes hebben er toch niets bij verloren .Maar politiek zegt mij even weinig als pindakaas.
    Gisteren nog een babyborrel verzorgd voor 190 volwassenen en 80 kinderen,samen met mijn huurder en enkele gehuurde kelners.Met hapjes zoals vitello tonato,ciabatta con tomato basilicum,wortelroomsoep met sinaasappel en gember,en tagliatelle met tongrolletjes in camenbertsaus.Van 9 tot 21h in de keuken gestaan en daarna nog een repetitie met bubbels gehad,was blij dat ik vandaag mijn vrije dag had.En wat uwe VW. betreft,al veel telefoontjes gehad,maar nog geen potentiele koper,denk da k toch met de prijs moet zakken.
    groetjes van ons allen,en ons jutta,ja die zegt ook nen goeiedag,al is da nie heel overtuigend vanachter haar boekskes voor t examen
    t ga je goe
    see ya
    de janne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De familie Vrijs /huyers20 juni 2010 om 05:03

    Dag Marc.

    Vanuit Korspel ook ne goeie verderzetting gewenst van u uitdaging. Ge ziet er nog scherp uit ondanks de zatte start. Alles gaat hier zijne gewone gang des levens richting vakantie, een leuk vooruitzicht.
    Groeten van iedereen.
    De lu

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo Tes

    Je ziet er al redelijk afgetraind uit. Plezant zo uw reis kunnen volgen op uwe blog.Hier gaat alles zijn gewone gang.Maar het is hier momenteel verrekkes koud.Hopelijk heb je beter weer.Een leuke reis nog en geniet ervan

    Verheyen

    BeantwoordenVerwijderen
  9. hallo,teske,gij zit daar op uwe fiets of ja derop of ernaast.Maar intussen is het hier over de 30° en is uwen auto zo wat aan het wegsmelten voor mijn deur.Heb spijtig genoeg nog steeds geen potentiele koper gevonden,dus probeer u maar aan uw budget van 50 euro te houden.Denk da k hem toch maar zal laten keuren voor verkoop,want anders staat diee hier volgend jaar in juli nog.Nog 1 weekske en k hem verlof.
    Kan je mij laten weten waar jij rond den 12de juli ergens zou zijn .Zou er misschien een kleine vakantie van nemen en u eens nen goeiedag komen zeggen,samen met de dochter,en haar nichtje.Ons hilde kan dan nie mee want zij moet nog werken voor vlees en bloed.
    Verder loopt hier alles op zijn hulsters.op nog twee optredens van de screaming brocolllis na.nl
    morgen in godsheide voor de laatstejaarstudenten
    en zondag op de braderij in looi (Cafe BIZAR),voor de geintereseerden of onze fans )spijtig da een van onze grotere fans er dan nie bij is,maar wij zullen speciaal voor jou een liedje opdragen.
    groeten
    de janne

    BeantwoordenVerwijderen